Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi
Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi laptele. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului si de mana. Daca este nevoie se mai poate adauga faina pe parcurs. Se lasa la odihnit. In timpul acesta se prepara glazura.
Glazura:
Se separa galbenusul de albus, iar albusul il puneti intr-un castron, impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga zeama stoarsa de la o lamaie. Se amesteca bine cu telul pana cand se ingroasa. Daca nu se ingroasa, nu va speriati. Adaugati doar zahar pana cand se ingroasa
Acum intindeti coca intr-o foaie subtire cu facaletul. Taiati forme cu paharul sau cu forme din aluminiu (brazi, lumanari,clopotei-tematica de craciun). Puneti-le la copt in tigaia tefal sau la cuptor.
Dupa ce sunt coapte si racite, iar glazura inngrosata, turnati crema dupa plac pe prajiturele. In modele, acoperite complet etc.
Lasati-le la frigider pana se intareste glazura.
Pofta buna!
Se pot servi reci, de la frigider sau la temperatura camerei, dar atentie sa nu se topeasca glazura!
Alte prajituri pentru Craciun recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post