Prajiturele cu cacao si rom

Prajiturele cu cacao si rom sunt delicioase si merita sa le incercati. Sunt niste prajituri rapide, iar de gustul deosebit nici nu mai vorbim. Pentru aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de cacao, esenta de rom, zahar, faina,unt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 12 prajituri de dimensiunea unei mingi de ...golf:
  • jumatate de cana de unt topit la bain-marie (din care pui de-o parte 2 linguri)
  • 2/3 dintr-o cana de zahar (aprox 170 gr)
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ou
  • o cana de faina (250gr)
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • 1/3 cana de cacao pudra (aprox. 80 gr)
  • o cana de nuca tocata (250 gr)
  • un strop de sare
  • 12 (sau cate prajiturele iti ies) bomboane de ciocolata cu lichior/rom
  • Crema:
  • o cana de zahar pudra (250 gr)
  • 2 linguri de unt topit
  • 4 lingurite de lapte
  • jumate de lingurita de esenta de vanilie
  •  

Mod de preparare

Se topeste untul la bain-marie si pui de-o parte 2 linguri din el; galbenusul se separa de albus, iar apoi intr-un vas, bati zaharul cu untul topit, pana capata aspectul unei creme usoare. Adaugi laptele, galbenusul si esenta de vanilie. Combini faina cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si adaugi totul treptat peste restul de amestec. Pui aluatul in folie alimentara si il lasi la frigider cam o ora.

Dupa o ora, scoti aluatul si tai cu cutitul bucati egale pe care apoi le modelezi in maini (aluatul va deveni manevrabil foarte repede datorita untului din compozitie), dandu-le forma de bile cu o usoara adancitura in mijloc.

Albusul oului il bati spuma si il pui intr-o farfurie; in alta farfurie pui nuca tocata. Fiecare bila de aluat o treci usor prin spuma de albus si apoi o tavalesti prin nuca. Albusul are rolul de a face suprafata bilei lipicioasa.

Se pun toate prajiturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 10-12 min. Intre timp, te poti ocupa de crema, amestecand toate ingredientele bine-bine.




Prajiturelele cu cacao si rom le scoti pe un gratar sa se raceasca si cat sunt inca fierbinti, torni peste fiecare cate o lingurita de crema, care se va scurge in toate crapaturile. Apoi le lasi sa se raceasca cam 10-15 min si mai pui in varf cate o lingurita de crema la fiecare (de data asta nu se va mai scurge) si deasupra cate o bomboana.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el...

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala