Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinat
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn.
Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia
se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie.
Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte se amesteca pana se omogenizeaza. Restul (pina la 500 ml) se da in clocot si se adauga fierbinte peste compozitia de mai sus. Se pune pe foc(la foc potrivit) si se amesteca incontinuu, cu telul, pina se ingroasa bine, avind grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga ness-ul si se mai lasa sa dea in cateva clocote, amestecand continuu. Untul se bate cu mixerul pina devine ca o crema, apoi se incorporeaza in el crema fiarta, treptat.
Se asaza crema intre cele doua foi si se da la rece. Se serveste a doua zi.
Se taie si se serveste dupa ce e tinuta citeva ore(o noapte)la rece
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post