Prajitura zapada stralucitoare este o reteta potrivita pentru un meniu festiv. Ingredientele sunt: faina, oua, cacao.
Prajitura zapada stralucitoare se prepara astfel: se freaca galbenusurile cu putina sare, sucul de portocale si ness-ul. Albusurile batute spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile, faina, praful de copt si cacao cernuta. Se coace compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se taie blatul pentru prajitura, dupa ce s-a racit, in 2 parti, care se tropesc cu sucul de fructe. Se pregateste budinca si se lasa la rece.. Se bate spuma margarina cu zaharul pudra si se incorporeaza in ea budinca racita si zeama de lamaie, apoi unul cate unul galbenusurile. Pentru glazura se bate frisca cu crema de ciocolata si ness-ul dizolvat in 2 linguri de apa fierbinte. Se unge primul blat cu crema, se asaza deasupra al doilea blat, se unge cu glazura si se pune in frigider apoi pentru 2-3 ore.
Se serveste portionata in dreptunghiuri mici.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post