Prajitura Vulcanul

Prepararea blatului : 8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul. Se adauga nuca peste spuma si se mesteca cu dosul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 400 g zahar tos
  • 400 g nuca macinata
  • Crema :
  • 8 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 50 g cacao

Mod de preparare

Prepararea blatului :

8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul.

Se adauga nuca peste spuma si se mesteca cu dosul lingurii de lemn.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade, si se coc 2 foi pe dosul tavii cca 10-15 min pe hartie de copt, impartind compozitia in 2 parti egale.

Pentru crema : Toate ingredientele se pun la fiert pe baie de aburi.Si se amesteca pana se ingroase si se face ca si o glazura.

Se pune unul din blaturi cu foaia de copt in sus,dupa care se pune peste jumatate din compozitia cremei si se niveleaza bine.Se pune peste glazura si blatul 2 tot cu foaia de copt in sus,iar pe deasupra se pune restul de crema.

Prajitura se da la frigider 1-2 ore pana se intareste crema. Reteta Prajitura Vulcanul a fost propusa de mimmmi pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Desert Amarena (nuca),

Tort cu nuca ,

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors