Prajitura Viscol

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura viscol sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, oua, zahar tos, apa, grasime pentru forma.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar unt topit
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar faina
  • 5 oua
  • grasime pentru forma
  • zahar tos.

Mod de preparare

Se fierbe untul cu apa. Se trage la marginea masinii de gatit, se adauga faina putin cate putin si se amesteca mereu ca sa nu faca coco­loase. Se fierbe ca o mamaliga, apoi se da la o parte sa se racoreasca. Cand este numai putin calduta, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine. Se unge o tava si se toarna compozitia care trebuie sa fie de gro­simea unui chibrit. Se presara cu putin zahar tos si se pune la cuptor.


Cand este gata, se taie bucati (dupa plac).
Alte retete recomandate:
Prajitura cu anason
Prajitura cu miere
Prajitura ruseasca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala