Prajitura Victoria, cu nuca

Blatul 1: -batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina. -punem ompozitia intr-o tava in care a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cocos
  • Blat 2:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 150 g nuca taiata cu cutitul
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte(100 in crema de oua
  • 400 in budinca)
  • 1 budinca vanilie
  • 1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama)
  • 1 plic. de finesse aroma de vanilie
  • frisca sau ce doriti voi
  • se poate si glazura de cicolata
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul 1:

-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina.

-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt

-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.

-blatul se raceste iar apoi se taie in doua

Blatul 2:

-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taioata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.

Crema:

-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit, budinca cu compozitia de oua. Dam la racit.

-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei

-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca, punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa.

Asamblare:

-blatul cu nuca, crema,blat bezea,crema,blat cu nuca, frisca,ciocolata rasa

nota: se poate folosi si ca tort
Pofta buna!

Reteta Prajitura Victoria a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Prajitura cu nuca,

Melcisori cu nuca (de post),

Tort cu nuca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Este primul mezel pe care-l fac la aparatul minune, slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitl. Rezultatul este unul mai mult decat...

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide