Blatul prajiturii vanilate se imbina perfect cu aroma rodiilor in acesta minunata reteta de prajituri. Este un desert usor si foarte gustos.
1. Preincalzeste cuptorul la 160 grade celsius. Unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 20 de cm, cu fund detasabil.
2. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos si zaharul s-a topit. Adauga cate un ou mixand bine dupa fiecare. Apoi adauga sucul de lamaie si extractul de vanilie. Adauga si faina amestecand usor, nu foarte puternic, altfel aluatul va fi greoi si nu pufos. Pune aluatul de prajitura in forma si lasa-l la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
3. Prepara si siropul de rodie: amesteca sucul de la jumatatea de lamaie cu semintele de rodie si sucul de la rodie, adauga zaharul si extractul de vanilie. Pune amestecul pe foc la flacara mica pana cand zaharul se dizolva si siropul se ingroasa.
4. Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pentru cateva minute, dupa care inteap-o cat mai des cu o scobitoare. Toarna deasupra siropul de rodie.
Serveste prajitura vanilata cu sirop de rodie calda sau rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post