Prajitura ungureasca Rakoczi este o reteta de prajitura de casa delicioasa, pufoasa, ce poate fi servita la orice ocazie festiva sau de sarbatoare.
Ingredientele ptr aluat se amesteca. Eu am folosit margarina rece si mi-a iesit o compozitie nisipoasa de aia am adaugat lingura de lapte caldut si in final am obtinut un aluat pe care am putut sa-l intind in tava. Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil la 200 C si se coace cateva minute 5 max. Nu trebuie sa fie coapta de tot, numai pe jumatate.
Apoi am amestecat toate ingredientele ptr crema. Moment in care mi-am dat seama ca va fi putina asa ca am adaugat pachetul de cream cheese, am ajustat cantitatea de zahar si am pus si o lingura de faina pentru ca branza pe care am folosit-o eu nu era foarte scursa.
Dupa ce foaia din cuptor s-a copt pe jumatate am scos-o din cuptor am turnat crema si am dat-o din nou la cuptor pentru 25-30 min dar am redus temperatura la 175-180 C cica trebuie sa se coaca compozita de branza dar sa ramana alba deasupra nu rumenita.
Inainte cu 5 min de a scoate prajitura din cuptor am pregatit glazura adica am spumat foarte tare cele 4 albusuri cu zaharul si cateva picaturi de lamaie. Peste am pus glazura de albus si am facut "valuri" cu un sirop de capsuni si din nou am dat la cuptor la foc mic (100 C) sa se usuce glazura cam 15 min.
Pofta buna! Reteta Prajitura ungureasca Rakoczi a fost propusa de Leea pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios