O prajitura minunata pentru Mos Craciun si nu numai! Dulciuri pentru Mos Craciun
Blatul:
Intr-un bol, se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 40-45 minute (pana trece testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata neagra:
Intr-un ibric, se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucati. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.
Crema de ciocolata alba:
Se pune pe foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza bine pana se obtine o crema densa, pufoasa. Visinele din visinata se curata de samburi, cate doriti, si se lasa deoparte pastrand cateva visine si intregi.
Asamblare prajitura:
Se taie blatul in doua. Se asaza o parte pe un platou, se unge cu crema de ciocolata neagra (pastram 2-3 linguri din crema), se asaza visinele fara samburi peste crema si se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate din frigider si se pune deasupra crema de ciocolata alba si se da din nou la frigider. Se scoate si se asaza blatul peste crema alba si se unge deasupra cu crema de ciocolata neagra pastrata. Se orneaza cu visine intregi, se portioneaza si se serveste. Pofta buna sa aveti!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post