Prajitura televizor este o prajitura clasica, ce se poate prepara pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Este o reteta de prajitura cu doua blaturi, aromata, cu crema si fructe ce se imbina perfect.
Mod preparare blat alb:
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, iar mai departe se adauga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm. in prealabil tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180 gradeC, cca.20-25 min. Se scoate si se pune la racit.
Mod preparare blaturi (2 buc) cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul, cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La o temp. De 180 gradeC cca. 20-25 min.
Mod preparare crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert, pana devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pana foile prajituri sunt gata preparate.
Asamblare prajitura televizor:
1.Blat maro stropit cu suc de fructe, lapte sau lichior,
2.Jumatate din crema racita se intinde uniform.
3.Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4.Marmelada dupa preferinta,
5.A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform
6.Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.
Reteta Prajitura televizor a fost propusa de Afrodite Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post