Prajitura speciala cu stafide

Se bat ouale cu zaharul foarte bine apoi se adauga pe rind laptele batut, whisky, fructele, aromele si faina amestecata cu praf de copt. Se pune in ta

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de copt
  • 100 g zahar
  • 400 g stafide
  • 100 g cirese confiate
  • 200 g migdale pisate
  • 100 ml oranjada
  • 100 ml citronada
  • 4 oua
  • 125 ml lapte batut
  • 250 ml whisky
  • gem de portocale

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul foarte bine apoi se adauga pe rind laptele batut, whisky, fructele, aromele si faina amestecata cu praf de copt. Se pune in tava patrata si se coace la foc moderat. Se incearca blatul cu un betigas sau o scobitoare daca este copt. Dupa ce s-a scos din cuptor se unge cu gem de portocale cald.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala