Intrun castron inalt (preferabil de sticla) se separa cu grija albusurile de galbenusuri, se adauga cele 300 gr. zahar si se mixeaza puternic. Se ada
Intrun castron inalt (preferabil de sticla) se separa cu grija albusurile de galbenusuri, se adauga cele 300 gr. zahar si se mixeaza puternic.
Se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa, si nuca pisata. Din compozitia obtinuta se intind trei foi pe fundul unei tavi, peste hartie de copt. Se tin la cuptor la 170 grade nu mai mult de 15 min.
Intre timp se pregateste crema astfel:intr-o craticioarase pun galbenusurile, oul intreg, cacaoa, zaharul, laptele si ciocolata facuta bucatele. Se da craticioara la bain-marie. Se lasa pe aburi pana se topeste ciocolata. Se adauga tot pachetul de margarina in crema, dupa ce se raceste. Se amesteca pana se topeste toata margarina.
Se pun file una peste alta si se taie marginile cu un cutit, ca sa fie aproximativ la fel. Taiati cu grija , sa nu crapati foile!
Se pune crema peste prima foaie, cateva linguri zdravene, apoi se pune a doua foaie peste care se pune iar crema, si in a treia foaie, si peste ea crema
Se asteapta cam 10 min, sa se intrepatrunda crema, apoi se taie cu grija.
Se rade peste bucatelele de prajitura ciocolata, si se pun pe deasupra si bucatele de nuci
Delicios!
Reteta propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post