Prajitura este recomandata si pentru diabetici: Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita. Se pun in castronul robotu
Prajitura este recomandata si pentru diabetici:
Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita.
Se pun in castronul robotului de bucatarie: ouale intregi, fructoza, uleiul sau margarina, iaurtul cu capsune. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie pana cand se obtine un mix omogen.
Intr-un castron aparte se pun: faina, taratele, praful de copt si se amesteca bine-bine (dar nu energic, ca sa nu aratati ca niste Mos Craciuni cu barba neagra dupa aceea)
Se adauga faina treptat in mixul cu oua, amestecandu-se cu robotul. Ar trebui sa obtineti un amestec omogen si destul de tarisor.
Turnati amestecul in forma, puneti o parte din visine si le afundati in aluat. Neteziti si decorati cu visinele ramase. Puneti prajitura la cuptor si uitati de ea cam 45 de minute. Verificati cu scobitoarea in mijloc daca este gata. Daca nu, mai asteptati 5 minute si incercati din nou. Mie mi-a luat 50 de minute fix.
Scoateti forma din cuptor cand e gata, lasati 15 minute sa se raceasca pe o suprafata conductoare de caldura. Dupa aceea desfaceti peretele formei (daca e detasabil) sau desprindeti de perete daca nu e detasabil. Cand se raceste deasupra adaugati zaharina pudra.
Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.
Pofta buna!
Reteta Prajitura simpla si rapida cu visine a fost propusa de Criseteno pe forum culinar.ro
Alte retete pentru diabetici gasiti aici:
Biscuiti cu scortisoara,
Dulceata de capsuni pentru diabetici,
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post