Prajitura simpla si rapida cu visine (pentru diabetici)

Prajitura este recomandata si pentru diabetici: Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita. Se pun in castronul robotu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • oua
  • 75-100 g fructoza + Natreen pudra (sau orice fel de zaharina)
  • 125ml ulei (pentru cei care NU mananca Monti
  • poate fi si 100 g margarina)
  • 600 ml iaurt cu capsune
  • 0% grasime
  • 0% zahar
  • 150 g faina integrala
  • 150-175 g tarate faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • forma diam. 24 cm pregatita cu hartie de copt pe fund si unsa pe pereti (sau cu hartie de copt daca sunteti buni la aranjat hartia)
  • visine dupa gust -- am folosit visine inghetate in zeama proprie
  • FARA zahar
  • optional -- se poate adauga niste esenta de vanilie
  • dar eu nu am adaugat

Mod de preparare

Prajitura este recomandata si pentru diabetici:

Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita.

Se pun in castronul robotului de bucatarie: ouale intregi, fructoza, uleiul sau margarina, iaurtul cu capsune. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie pana cand se obtine un mix omogen.

Intr-un castron aparte se pun: faina, taratele, praful de copt si se amesteca bine-bine (dar nu energic, ca sa nu aratati ca niste Mos Craciuni cu barba neagra dupa aceea)

Se adauga faina treptat in mixul cu oua, amestecandu-se cu robotul. Ar trebui sa obtineti un amestec omogen si destul de tarisor.

Turnati amestecul in forma, puneti o parte din visine si le afundati in aluat. Neteziti si decorati cu visinele ramase. Puneti prajitura la cuptor si uitati de ea cam 45 de minute. Verificati cu scobitoarea in mijloc daca este gata. Daca nu, mai asteptati 5 minute si incercati din nou. Mie mi-a luat 50 de minute fix.

Scoateti forma din cuptor cand e gata, lasati 15 minute sa se raceasca pe o suprafata conductoare de caldura. Dupa aceea desfaceti peretele formei (daca e detasabil) sau desprindeti de perete daca nu e detasabil. Cand se raceste deasupra adaugati zaharina pudra.

Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.


Pofta buna!

Reteta Prajitura simpla si rapida cu visine a fost propusa de Criseteno pe forum culinar.ro

Alte retete pentru diabetici gasiti aici:

Biscuiti cu scortisoara,

Dulceata de capsuni pentru diabetici,

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

Astăzi îți prezentăm o rețeta foarte gustoasă de ficăței în sos de smântână și mozzarella,...

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide