Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul, uleiul, bicarbonatul, miezul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 mere mari
  • 3 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 250 gr faina

Mod de preparare

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul, uleiul, bicarbonatul, miezul de nuca, faina si se omogenizeaza. Se obtine un aluat moale ce se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei. Se baga la cuptorul in prealabil incalzit si se lasa, la foc potrivit, pana la coacere. Prajitura se verifica daca e coapta introducand o scobitoare perpendicular pe aceasta si apoi se scoate afara: daca scobitoarea e curata, fara resturi, compozitia s-a copt si se poate scoate din cuptor. Se lasa la racit, apoi se taie.


Se serveste ca desert.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide