Prajitura simpla cu crema de iaurt si mandarine

Aceasta prajitura este chiar foarte simplu si usor de preparat. Are o textura usoara de la crema de iaurt, care se imbina foarte bine cu gustul proaspat al mandarinelor. Este un desert festiv delicat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g iaurt
  • 1 compot mandarine
  • 3 pliculete gelatina
  • 2 plicuri frisca
  • zahar pudra dupa gust

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul prajiturii. Separam ouale, galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, si avem un amestec pufos si aerat.

Adaugam faina, si albusurile batute spuma incorporandu-le usor. Prima data adauga 1/3 din albusuri pe care le amestecam cu galbenusurile, pentru a obtine texturi asemanatoare, dupa care incorporam si restul.

Aluatul astfel pregati il dal la cuptor la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim crema de iaurt:

Scurgem mandarinele din compot si le tocam in bucati nu foarte mici, in doua sau trei e ok. Pastram zeama de la compot.

Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. Se amesteca iaurtul cu fructele taiate bucatele si cu zahar pudra dupa gust. Gelatina se incalzeste la baie de aburi pentru a se omogeniza bine compozitia; daca este prea groasa se mai adauga 1-2 cescute de apa. Pentru a evita baia de aburi, gelatina se poate introduce maxim 1 minut la cuptorul cu microunde.

Se pregateste frisca, conform instructiunilor de pe plic (sau puteti folosi frisca lichida). Dupa ce s-a racit gelatina (cand este calduta) aceasta se incorporeaza usor in compozitia de iaurt, amestecand usor. La final se adauga si frisca si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei. Se da la rece pana la utilizare.

Dupa ce blatul prajiturii s-a racit il intepam cu o scobitoare si il insiropam cu siropul de mandarine din compot.

Turnam crema deasupra si o nivelam bine, dupa care dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Decoram cu felii de mandarine si ciocolata neagra razuita.


Prajitura cu crema de iaurt si mandarine se serveste dupa ce s-a intarit crema.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors