Prajitura este, precum ii spune si numele, una simpla cu capsuni. E o reteta aromata, usoara, cu putine ingrediente si rapida.
Se freaca untul, zaharul si galbenusurile spuma tare apoi se incorporeaza albusurile spuma tare si la final faina + praful de copt. Aluatul se pune in tava (28x28cm) tapetata cu hartie de copt, deasupra se aseaza capsunile si dam la copt la 175-180 grade pentru 30 min.
Cand se raceste se pudreaza cu zahar iar prajitura simpla cu capsuni e gata de a fi servita impreuna cu o cana cu ceai, sau alaturi de frisca si capsuni proaspete.
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala