Prajitura secuiasca

Aluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg. Se framanta pana totul este omogenizat. Al

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 210 gr de faina
  • 140 gr de unt
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru crema este nevoie de:
  • 210 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 210 gr de nuci
  • jumatate de lamaie
  • 4 albusuri batute spuma
  • marmelada

Mod de preparare

Aluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg.

Se framanta pana totul este omogenizat. Aluatul se intinde in tava astfel incat aluatul sa fie pe margine un deget ridicat.

Se unge aluatul cu un strat subtire de marmelada, peste care se pune crema.

Crema se prepara astfel: se freaca galbenusurile 10 minute si se sauga sucul de la lamaie si coaja de lamaie.

Se amesteca timp de 5 minute, dupa care se adauga esenta de rom si nucile, cu albusul batut spuma. Acesta crema se pune peste foaie si se pune la cuptor.
Se presara cu zahar.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala