Prajitura saseasca

Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 210 gr faina
  • Pentru crema:
  • 100 gr unt
  • 250 gr nuci
  • gem
  • 100 ml coniac
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca faina cu galbenusurile, apoi se adauga albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna apoi compozitia. Se lasa tava la cuptor 50 minute, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Se taie o jumatate din aluat pe lung si se faramiteaza, apoi se pune intr-un castron cu 250 gr nuci pisate si crema. Jumatatea de aluat ramasa se unge cu gem, apoi se intinde crema de nuca uniform. Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la ingrosat. Se adauga un cub de zahar, apoi se intinde glazura formata uniform peste crema de nuca.


Se lasa prajitura la racit, apoi se taie patratele. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajitura cu gem Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors