Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitate
Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca faina cu galbenusurile, apoi se adauga albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna apoi compozitia. Se lasa tava la cuptor 50 minute, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Se taie o jumatate din aluat pe lung si se faramiteaza, apoi se pune intr-un castron cu 250 gr nuci pisate si crema. Jumatatea de aluat ramasa se unge cu gem, apoi se intinde crema de nuca uniform. Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la ingrosat. Se adauga un cub de zahar, apoi se intinde glazura formata uniform peste crema de nuca.
Se lasa prajitura la racit, apoi se taie patratele. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Prajitura cu gem Prajitura snikers
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post