Prajitura sandwich cu crema de branza si caise

• separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare, folosind telul de la

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • oua - 3 buc
  • zahar - 90 g
  • faina - 45 g
  • cacao - 10 g
  • praf de copt - ½ lingurita
  • un praf de sare
  • Crema:
  • ricotta - 350 g
  • frisca lichida - 100 ml
  • Zahar pudra - 50 g
  • gelatina granulata - 1 pliculet
  • coaja rasa de portocala - 1 lingurita
  • esenta de migdale - 1 lingurita
  • caise - 300 g

Mod de preparare

• separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare, folosind telul de la Breville Hand Blender
• mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
• adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti deasupra compozitia de mai sus
• amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
• tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
• scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
• puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
• scoateti samburii caiselor si taiati-le in cubulete
• cu telul Breville Hand Blender, mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
• adaugati frisca batuta si caisele in crema si omogenizati usor, cu o spatula
• topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
• lasati crema la frigider pentru 15- 20 de minute
• taiati blatul dreptunghiular pe jumatate
• tapetati cu folie de plastic o forma dreptunghiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat) si puneti la baza o jumatate de blat
• puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
• lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte, inainte sa o taiati
• pudrati cu zahar inainte de servire

Savurati!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors