Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)

Foile pentru prajitura Saint-Honore se fac din 350 g alune, 350 g zahar pudra, 10 albusuri, 2 lingurite de amidon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 350 g alune
  • 350 g zahar pudra
  • 10 albusuri
  • 2 lingurite de amidon
  • alune si
  • 2 lingurite de rom
  • Crema:
  • ½ de pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • vanilie si
  • un borcan de serbet.

Mod de preparare

Pentru foile prajiturii Saint-Honore (sau Ariciul) se bat albusurile spuma, se adauga zahar, amidon si esenta. Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie timp de 20 de minute, apoi se scoate si se taie in 4 foi egale, dupa care se lasa la racit. Crema – ½ de pahar cu apa si 150 g zahar; se fierbe cu vanilie si se leaga cu un borcan de serbet. Dupa ce s-a racit, turnam peste galbenusuri, amestecand incet.
Aceasta compozitie o fierbem pe Bain–Marie mestecand mereu. O lasam sa se raceasca, apoi, calduta, se toarna peste untul frecat si se adauga si nugaua de alune macinata (nuga se face curatind alunele de coaja, apoi se aseaza pe o farfurie de tabla care a fost mai intai unsa cu grasime; peste ele, se toarna zaharul ars, iar dupa ce s-a racit, o macinam ca sa o amestecam in crema).
Formam prajitura cu crema, in asa fel incat sa ramana pentru ultima foaie de deasupra mai multa crema in care sa infigem felii de migdala taiata si ii dam forma unui arici cu tepi. La colturi, lasam fara tepi si facem cate o funda din zahar ars. intr-un vas de arama, uns cu ulei, punem zahar si lasam la topit pana se face maron, apoi, pe o tava rece unsa, punem fasii din zaharul topit si modelam cate o funda pe care o latim cu doua degete unse cu ulei. Se cere a se lucra iute, pentru ca se raceste repede.


Dupa ce s-a racit, prajitura Saint-Honore (sau Ariciul) se poate servi.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post