Prajitura rulata, cu nuca

Se freaca untul cu o lingura de zahar, se adauga 4 oua si 150 ml lapte cu drojdie dizolvata in el. Se amesteca bine si se adauga apoi faina in ploaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 4 oua
  • 10 gr drojdie
  • 150 ml lapte
  • 400-450 gr faina
  • Pentru crema:
  • 300 gr nuca macinata
  • 200 gr zahar pudra
  • un pumn de stafide bine spalate
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 1 mar ras

Mod de preparare

Se freaca untul cu o lingura de zahar, se adauga 4 oua si 150 ml lapte cu drojdie dizolvata in el. Se amesteca bine si se adauga apoi faina in ploaie. Se framanta aluatul si se intinde o foaie, care se face plic si se lasa la cald aproximativ jumatate de ora. Se impare apoi aluatul in 3 bucati si se unge fiecare cu crema. Se ruleaza si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se ung rulourile obtinute cu ou batut si se pun intr-o tava, in cuptorul cald, la copt.


Prajitura se serveste ornata cu frisca.

Alte retete:

Ciocolata de casa Dulceata de gutui Lapte de pasare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide