Prajitura Rudy

Prajitura Rudy este o delicioasa prajitura de casa cu branza, blat de cacao, si aluat razuit tot de cacao deasupra. Este o reteta culinara de prajitura ce se prepara usor si rapid, si este foarte gustoasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr. faina
  • un pachet margarina
  • 150 gr.zahar
  • 1 galbenus
  • 1 pachet praf copt
  • 2 linguri cacao
  • crema ( umplutura):
  • 750 gr. branza vaci dulce ( sa nu fie apoasa)
  • 3 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr. zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat: faina, margarina (topita), zaharul, galbenusul, praful de copt, cacaoa, se pun intr-un castron claie peste gramada si se incepe operatiunea de framantare ( cu mana, mixer). Dupa ce am framantat cu mixerul, aluatul era cam sfaramicios asa ca am pus cam jumate pahar lapte caldut, ca sa pot sa framant aluatul. Dupa ce am turnat tot laptele peste aluat, am inceput sa framant.

Apoi am impartit aluatul frateste in doua, le-am pus in foi de aluminiu, si le-am bagat la congelator, pana m-am ocupat de crema de branza.

Pentru crema de branza am procedat asa:

am batut spuma albusurile de la cele 3 oua, le-am amestecat cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat,cu branza de vaci si mi-am permis, in afara retetei sa pun si un pumn de stafide. Am scos bilele alea de aluat de la congelator, si intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, am dat pe razatoare ( mare) prima bila de aluat (a fost cam greu). Am avut grija sa fie imprastiat uniform pe tot fundul tavii.

Se intinde crema de branza peste aluatul ras ( sa fie intinsa uniform)se rade si al doilea bolovan peste. Am lasat tava in cuptor la 175 grade cam 40-50 min (faceti testul cu scobitoarea) si am dat-o cu zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Prajitura Rudy a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste...

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide