Prajitura Rudy este o delicioasa prajitura de casa cu branza, blat de cacao, si aluat razuit tot de cacao deasupra. Este o reteta culinara de prajitura ce se prepara usor si rapid, si este foarte gustoasa.
Toate ingredientele pentru aluat: faina, margarina (topita), zaharul, galbenusul, praful de copt, cacaoa, se pun intr-un castron claie peste gramada si se incepe operatiunea de framantare ( cu mana, mixer). Dupa ce am framantat cu mixerul, aluatul era cam sfaramicios asa ca am pus cam jumate pahar lapte caldut, ca sa pot sa framant aluatul. Dupa ce am turnat tot laptele peste aluat, am inceput sa framant.
Apoi am impartit aluatul frateste in doua, le-am pus in foi de aluminiu, si le-am bagat la congelator, pana m-am ocupat de crema de branza.
Pentru crema de branza am procedat asa:
am batut spuma albusurile de la cele 3 oua, le-am amestecat cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat,cu branza de vaci si mi-am permis, in afara retetei sa pun si un pumn de stafide. Am scos bilele alea de aluat de la congelator, si intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, am dat pe razatoare ( mare) prima bila de aluat (a fost cam greu). Am avut grija sa fie imprastiat uniform pe tot fundul tavii.
Se intinde crema de branza peste aluatul ras ( sa fie intinsa uniform)se rade si al doilea bolovan peste. Am lasat tava in cuptor la 175 grade cam 40-50 min (faceti testul cu scobitoarea) si am dat-o cu zahar pudra.
Pofta buna! Reteta Prajitura Rudy a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post