Prajitura Royal este o reteta de prajitura deosebita, cu blat de nuca si crema fina de iaurt. In plus este o prajitura si foarte aspectuoasa, potrivita pentru mesele festive.
1. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare ,cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile zdrobite, lingura de faina amestecata cu praful de copt si scortisoara si la final miezul de nuca macinat fin.
2. Se unge si tapeteaza cu hartie o tava de copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 12-15 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
3. Blatul copt se desporinde de hartie, se taie in doua jumatati pe verticala
4. Se mixeaza frisca pana se intareste, oprim 3-4 linguri pentru ornat, restul se amesteca cu iaurtul de fructe si 3 linguri de zahar pudra vanilat, se toarna gelatina inmuiata in 50 ml apa si apoi topita la bain -marin, in fir subtire si la final tableta de ciocolata rasa.
5.Din aceasta crema se opresc 4-5 linguri pentru ornat deasupra, restul se toarna pe jumatae de blat, se aseaza si cealalta jumatate deasupra, presand usor, se unge cu un strat de crema pe care il nivelam (eu am folosit un pieptan pentru prajituri), apoi decoram dupa imaginatie cu frisca, ciocolata si bombonele decor.
Se lasa prajitura 2 ore la frigider inainte de a o taia bucati potrivite..
Reteta de prajitura Royal a fost propusa de ani67 pe forum culinar.
Serviti prajitura Royal in portii individuale, dupa ce a stat la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post