Prajitura Rigo Jancsi este o reteta de prajitura cu gust intens de ciocolata. Blaturile de ciocolata sunt acompaniate de un strat generos de crema cu ciocolata. O reteta de prajitura ce se preteaza si pentru un tort de ciocolata.
Dupa denumire pare a fi ungureasca, eu asa am gasit-o asa v-o redau si voua.
Reteta asta se preteaza si pt torturi, eu am facut-o intr-o tava dreptunghiulara.
Prima data facem crema, pt ca trebuie sa stea la frigider cam 3 ore.
Punem intr-un vas pe bain-marie smantana pt frisca, dupa fierbere punem ciocolata rupta bucatele si nessul. Dupa fierbere se mai lasa inca 5 minute pe baia de aburi. Dupa ce s-a racit punem in frigider pt 3 ore.
Pt blat,batem ouale spuma impreuna cu zaharul cam 10 minute. Apoi punem apa, cate o lingura, pe rand. In final adaugam cacao si faina. Dupa ce punem faina si cacaua amestecam usor cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata (30/35 cm).se coace la 180C pentru aprox 40 de minute - testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt, o lasam sa se raceasca, apoi o taiem in 2.
Se stropesc (nu se insiropeaza bine) foile cu brandy, rom sau sirop (eu am pus sirop de zahar ars).
Dupa ce au trecut 3 ore scoatem crema din frigider si se bate spuma.
Punem crema intre foi, deasupra punem glazura (1 ciocolata topita cu putin lapte si unt).
Prajitura se taie bucati de dimensiunea dorita cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Reteta de prajitura Rigo Jancsi a fost propusa de Alis pe forum culinar.
Serviti prajitura Rigo Jancsi dupa ce s-a intarit glazura. Este o prajitura cu ciocolata delicioasa, potrivita pentru ocaziile festive.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post