Prajitura Regina

Batem spuma albusurile cu zaharul si adaugam nuca maruntita si prajita, faina, si coacem aluatul intr-o tava unsa. Fierbem la abur galbenusurile cu za

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Piscot din 6 oua
  • 6 galbenusuri
  • 20 dkg zahar
  • 15 dkg nuci taiate marunt si prajite
  • 2 linguri de faina
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 20 dkg zahar
  • 1 margarina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 dkg zahar
  • 5 dkg nuca

Mod de preparare

Batem spuma albusurile cu zaharul si adaugam nuca maruntita si prajita, faina, si coacem aluatul intr-o tava unsa. Fierbem la abur galbenusurile cu zaharul. Dupa racire, amestecam cu margarina pana obtinem o crema neteda. Impartim crema in doua, intr-o jumatate adaugam 2 linguri de cacao si umplem foaia de piscot si foaia cu nuca. La cealalta jumatate de crema adaugam 2 plicuri de zahar vanilat si o turnam pe foaia cu nuca. Prajim zaharul cu nuca si il turnam pe o hartie unsa cu margarina. Dupa ce se intareste macinam sau rupem compozitia si presaram pe prajitura.
Alte retete de prajitura recomandate

Tiramisu original

Tort de ciocolata

Prajitura cu nuca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

retete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide