Prajitura rece

Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g biscuiti pisati
  • 600 g nuca macinata
  • 600 g zahar pudra
  • o lingura de cacao
  • 6 albusuri
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 600 g zahar
  • o vanilie
  • 3 linguri de ness
  • 300 g unt si
  • 5 bucati de rahat

Mod de preparare

Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra, o lingura de cacao si 6 albusuri batute spuma. Totul se amesteca cu zeama de compot, iar amestecul se pune, cu mana, intre 2 foi de napolitana si se preseaza timp de 30 de minute.
Crema – 6 galbenusuri se bat spuma cu 600 g zahar, o vanilie si 3 linguri de ness. Totul se bate pe baie de aburi, iar cand este rece, se amesteca cu 300 g unt si 5 bucati de rahat taiat marunt. Peste napolitana presata, se toarna crema cu rahat, iar deasupra se aseaza o glazura rece.


Prajitura rece este un desert delicios si se serveste glazurata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors