Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate este un desert delicios pe care il puteti face in mai putin de o ora. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de portocale, miere, unt, zahar brun, faina si oua
Va propun inca o reteta din revista mea preferata. Reteta de pandispan din reteta este deosebita, am hotarat sa o folosesc si in alte prajituri. Singurul inconvenient al acestei retete este ca portocalele trebuie sa fie foarte bine curatate de pielita. Si oricat m-am chinuit nu am reusit sa fac acest lucru. Iar aceasta pielita, care e oricum amara, daca nu e indepartata, se amaraste inca si mai rau cand prajitura-i gata. Asa ca, cu prima ocazie, eu una voi incerca sa pun fie mandarine, fie clementine, macar ca experiment.
Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici.
Faina se amesteca cu praful de copt in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si muti prajitura pe un platou.
Se poate servi cu inghetata de vanilie ori cu frisca. Pofta buna!
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post