Prajitura rasturnata cu piersici

• curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase• ungeti o tava de tarta cu unt si presarati

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piersici 1 kg
  • unt 25 g
  • zahar brun 3 linguri
  • Blat:
  • zahar - 170 g
  • oua - 2 buc
  • iaurt - 125 g
  • ulei - 120 ml
  • faina - 170 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • sare - un varf de cutit
  • coaja rasa de lamaie - 1 lingurita

Mod de preparare

• curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase
• ungeti o tava de tarta cu unt si presarati zaharul brun
• asezati apoi feliile de piersici pe toata suprafata tavii
• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, bateti ouale cu zaharul pana se umfla si se albesc, folosind telurile duble
• adaugati apoi uleiul in fier subtire, mixand in continuare
• adaugati in continuare iaurtul, coaja de lamaie si sarea
• separat, amestecati faina si praful de copt si puneti-o treptat peste compozitie, mixand in la viteza mica
• turnati compozitia de blat peste piersici si nivelati usor
• coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade, penstru 45 de minute si faceti testul scobitorii pentru a verifica daca blatul este copt
• scoateti tava din cuptor si lasati-o putin la racit
• dezlipiti cu varful unui cutit marginile prajiturii, puneti deasupra un platou si cu o miscare ferma intoarceti prajitura
• lasati-o sa se raceasca inainte de servire.

Savurati!

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce