Prajitura rasturnata cu piersici se pregateste foarte usor, o puteti pregati si cu alt tip de fructe. Este pufoasa, cu multe fructe proaspete.
Se scurg piersicile dar se pastreaza 2 linguri de sirop, si se usuca cu un prosop curat de bucatarie .
Intr-un castron mic se amesteca zaharul maro, 1 lingura din untul topit, scortisoara, nucsoara si cele doua linguri de sirop pastrate.
Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma de tort ( de preferinta cea cu peretii detasabili) ; urmeaza piersicile feliate, aranjate dupa preferinta, pe un singur rind.
Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate ( faina , zahar, praf de copt , bicarbonat de sodiu si sare)
ingredientele "ude" ( sana, oul, vanilia si untul topit ) se amesteca in alt castron dupa care se adauga peste faina, praf de copt ,etc.
Se toarna amestecul obtinut peste piersici si se da la cuptorul incins in prealabil la 350 F (180C) pentru 30-35 min ( se inteapa cu o scobitoare si daca iese curata , e gata).
Se lasa cca. 10 min. la racit dupa care se rastoarna pe un platou (piersicile trebuie sa fie deasupra).
Mie imi place sa o servesc cu un " mot " se frisca deasupra.
Reteta de prajitura rasturnata cu piersici a fost propusa de Marci pe forum culinar.
Serviti prajitura rasturnata cu piersici dupa ce s-a racit, cu frisca proaspat batuta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post