Prajitura rapida cu mere si nuca macinata

Prajitura rapida cu mere si nuca macinata este o prajitura delicioasa ce se prepara intr-o ora. Se lasa pentru ornat 1/2 cana nuca macinata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1cana gris
  • 1cana zahar
  • 2 cani nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu (nestins)
  • 1 margarina la pachet (250g)
  • 1
  • 5 kg mere curatate de coaja
  • razuite amestecate cu zahar si scortisoara la gust (nu se storc de suc).

Mod de preparare

Prajitura rapida cu mere si nuca macinata este o prajitura delicioasa ce se prepara intr-o ora. Se lasa pentru ornat 1/2 cana nuca macinata.

Se amesteca zaharul, faina, grisul, nuca macinata (1,1/2 cana) si bicarbonatul de sodiu (nestins).

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).

Se razuieste 1/2 margarina in tava (peste toata tava).

Se adauga peste margarina jumatate din amestecul de faina aranjand cu mana usor.

Se pun merele cu tot cu sirop aranjand cu lingura.

Se adauga restul de faina aranjand si apasand usor.

Se razuieste 1/2 margarina peste tot.

Se presara 1/2 cana nuca macinata (cea pe care am lasat-o pentru ornat) si se apasa usor.

Se coace la foc potrivit 40-50 min.


Prajitura rapida cu mere si nuca macinata se serveste rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide