Prajitura rapida cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni mai este cunoascuta si sub numele de shortcake. Este un desert rapid ce nu necesita coacere daca alegeti sa cumparati blatul de pandispan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat facut din pandispan
  • 250 de grame crema de branza (mascarpone sau philadelphia)
  • 1 canita de zahar alb
  • 250 de grame frisca lichida
  • 1kg capsuni proaspete
  • feliate
  • 200g glazura de capsuni

Mod de preparare

Prim data faramitam blatul de pandispan intr-un vas de 22 x 32 cm si marunteste-l cu mana. Intr-un vas mediu amestecam apoi crema de branza si zaharul pana obtinem o consistenta usoara si pufoasa. Incorporam si frisca.

In boluri separate, sau intr-un bol mai mare, aseaza prima data blatul de pandispan faramitat, si pe margine aranjeaza capsunile taiate in jumatati. Aseaza cu ajutorul unei linguri crema de branza, si deasupra mai pune niste blat de pandispan.

Toarna glazura deasupra si baga prajitura la frigider ca sa se intareasca.

Sfaturi pentru prajitura rapida cu capsuni:

3

1. Daca alegi sa faci tu pandispanul, poti sa il faci din cate oua consideri repsectand proportiile de 30g faina si 30g zahar la un ou.

2. Pentru glazura de capsuni: 200g capsuni, o jumatate de canita de zahar (4 linguri), o lingura de zeama de lamaie si apa (optional). Se pun la foc mic intr-o oala stropita cu ulei capsunile zdrobite sau maruntite impreuna cu zaharul si zeama de la lamaie si se amesteca incontinuu pana cand zaharul s-a dizolvat si amestecul s-a ingrosat. Apa e optionala, se adauga dupa cat "cere" amestecul, sa nu fie foarte lichid. la sfarsit se poate trece printr-o sita, ca sa ramana limpede.

3. Blatul de pandispan poate fi inlocuit oricand cu niste biscuiti sfaramitati amestecati cu unt topit, ca pentru cheesecake.


Prajitura rapida cu capsuni se pastreaza la rece si se serveste dupa cel putin 30 de minute de stat la frigider, langa niste capsune proaspete.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide