Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane este un desert simplu ce nu necesita folosirea aragazului, perfect in zilele calde de vara.
O reteta facuta ...cu ce aveam prin casa, foarte rapid (ca nu aveam timp sa fac ceva mai complicat).
'Blatul':
biscuiti insiropati cu nectar de caise;
peste biscuiti- un strat subtire de gem de caise (cine are).
Crema e din banane strivite, ceva unt si cacao. Plus bucati de nuci si ceva biscuiti sfarimati (ca sa ajunga la consistenta de crema).
Nuci sau alune macinate n-am pus in crema, ca nu aveam, dar ar fi mers si se ingrosa suficient, renuntam sa mai pun un biscuite sau doi facuti bucatele.
Zahar- nici vorba! n-are nici un strop, sint bananele destul de dulci, plus sucul ptr. insiropat.
Cum am facut crema:
Am strivit bananele, am adaugat unt si cacao
...apoi nuci (rupte marunt) si bucatele de biscuiti (pina se intareste crema cit trebuie), si esenta de rom (dupa gust).
Cum am procedat:
Am insiropat biscuitii cu nectar de caise, am pus primul strat pe farfurie, apoi l-am uns cu gem de caise (foarte putin). Am adaugat apoi crema, deasupra biscuiti, iar crema, etc.
S-a insiropat atit de bine, incit nu mai sint tari biscuitii; prajitura se poate taia usor, dar e destul de tare ca sa poata fi mincata cu mina (nu cu lingurita!).
Si este cremoasa- cremosa, ti se topeste in gura!!!!! Intr-un cuvint, delicioasa!
Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane se lasa la rece cateva ore dupa care se poate servi.
Reteta de prajitura a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce