Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane

Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane este un desert simplu ce nu necesita folosirea aragazului, perfect in zilele calde de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • biscuiti
  • nectar de caise (pentru insiropat)
  • gem de caise (poate lipsi)
  • putin unt (vreo 50 de grame)
  • banane
  • cacao si
  • citeva nuci.

Mod de preparare

O reteta facuta ...cu ce aveam prin casa, foarte rapid (ca nu aveam timp sa fac ceva mai complicat).

'Blatul':

biscuiti insiropati cu nectar de caise;

peste biscuiti- un strat subtire de gem de caise (cine are).

Crema e din banane strivite, ceva unt si cacao. Plus bucati de nuci si ceva biscuiti sfarimati (ca sa ajunga la consistenta de crema).
Nuci sau alune macinate n-am pus in crema, ca nu aveam, dar ar fi mers si se ingrosa suficient, renuntam sa mai pun un biscuite sau doi facuti bucatele.
Zahar- nici vorba! n-are nici un strop, sint bananele destul de dulci, plus sucul ptr. insiropat.

Cum am facut crema:
Am strivit bananele, am adaugat unt si cacao
...apoi nuci (rupte marunt) si bucatele de biscuiti (pina se intareste crema cit trebuie), si esenta de rom (dupa gust).

Cum am procedat:
Am insiropat biscuitii cu nectar de caise, am pus primul strat pe farfurie, apoi l-am uns cu gem de caise (foarte putin). Am adaugat apoi crema, deasupra biscuiti, iar crema, etc.

S-a insiropat atit de bine, incit nu mai sint tari biscuitii; prajitura se poate taia usor, dar e destul de tare ca sa poata fi mincata cu mina (nu cu lingurita!).
Si este cremoasa- cremosa, ti se topeste in gura!!!!! Intr-un cuvint, delicioasa!


Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane se lasa la rece cateva ore dupa care se poate servi.

Reteta de prajitura a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce