Prajitura Raphaelo

Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea can

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 5l g ulei
  • 1 praf copt; crema : 100 ml lapte
  • 200 gr smintana
  • 3 linguri de faina
  • un pachet unt
  • 250 gr zahar pudra
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea cand este gata, se infinge o scobitoare, iar daca nu s-a lipit coca de scobitoare inseamna ca este gata.
Crema: 100 ml lapte si 200 gr smintana se fierb cu 3 linguri de faina si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca un pachet de unt cu 250 gr zahar pudra. Dupa ce s-a topit zaharul, se amesteca cu compozitia lasata la rece, amestecandu-se cate putin sa nu se taie. Se pune crema obtinuta pe pandispan si apoi se presara nuca de cocos.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide