Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos, iar cele doua blaturi se potrivesc perfect.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 120 g faina
  • 1/2 plic praf copt
  • Blat II:
  • 3 albuse
  • 90 g zahar
  • 90 g fulgi cocos
  • 15 g faina
  • 1/3 plic praf copt
  • esenta de migdale
  • Crema:
  • 450 g ciocolata alba
  • 420 ml frisca lichida (35%)
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Pentru aceasta delicioasa prajitura cu nuca de cocos de care m-am indragostit, incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata alba. Folositi o ciocolata alba de calitate, eu o folosesc pe cea de la Lidl. Puneti ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida intr-o oala, la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste.

ATENTIE: Amestecul nu trebuie sa fiarba, altfel crema nu se mai intareste.

Astfel formata, crema se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand, pe masura ce se raceste, ca sa devina aerata si pufoasa.

Primul blat:

Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaha, laptele si uleiul. Optional puteti folosi lapte de cocos.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Amestecul se toarna intr-o tava de 23x23cm si se coace la 180 grade pentru 20-25 de minute.

Al doilea blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare si lucioasa, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 160 grade cca 20-25 min, trebuie sa fie auriu.

Asamblarea prajiturii:

Baza este primul blat pe care il puteti insiropa cu niste sirop de zahar ars aromatizat cu niste rom, sau lichior de cocos, apoi se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, dupa care restul de crema si se presara fulgi de cocos. Prajitura Raffaello se da la frigider pentru 2 ore.


Serviti prajitura Raffaello la diferite ocazii rece.

Reteta prajiturii Raffaello a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors