Pentru prajitura Rafaello, foaia se face din 5 albusuri, 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos, ½ de plic de praf de copt si 5 linguri de faina.
Pentru foile prajiturii Rafaello cu crema, albusurile se bat spuma, se adauga o punga si jumatate de nuca de cocos, faina si praful de copt. Se tapeteaza tava cu margarina si faina si se pune compozitia de mai sus la copt, timp de 20-25 de minute. Foaia fierbinte se insiropeaza cu o cana de lapte rece.
Crema - se pun la fiert 500 ml de lapte cu 100 g zahar frecat cu 5 galbenusuri si 2 pachete de vanilie, apoi se amesteca bine pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 7 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca de vanilie. Cand fierbe laptele, adaugam totul bine amestecat si lasam sa fiarba un clocot bun,apoi se da la rece. Separat, se freaca 200 g unt, in care si se incorporeaza cate olingura de crema in unt, pana iese ca o maioneza. Se intinde crema peste foaia coapta, iar deasupra se pune nuca de cocos.
Pe prajitura Rafaello cu crema se pune nuca de cocos si se serveste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post