Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune este foarte simplu de facut. Aceasta reteta de prajitura o puteti chiar pregati impreuna cu copiii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g margarina (sau unt)
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 kg de prune
  • 1 lingura zahar.

Mod de preparare

Prajitura pufoasa cu prune este foarte simplu de facut. Aceasta reteta de prajitura o puteti chiar pregati impreuna cu copiii. Se spala prunele, se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine spumoasa si se topeste zaharul. Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se pune intr-o tava hartie de copt, se toarna compozitia si apoi se aseaza uniform jumatati de pruna pe toata suprafata. Se da tava la cuptorul incins, si se coace la foc potrivit timp de 50 minute. Se scoate prajitura cu prune, si se lasa la racit in forma, apoi se taie patrate, dreptunghiuri sau romburi.


Prajitura pufoasa cu prune se poate pudra cu zahar pudra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide