Prajitura pufoasa cu fructe este foarte simplu de pregatit. Este perfecta in zilele de vara, fructele acrisoare pot fi folosite cu succes.
Reteta e din cartea "Cu Jamie in Italia" unde se regaseste sub denumirea de "Tarta Nadei" si in prepararea ei sunt folositi niste struguri negri mici si dulci (fragola) care cica se gasesc prin Toscana, dar spune ca pot fi folosite si afine.
Eu, cum n-am struguri din aceea si nici nu e sezonul afinelor am folosit ce aveam prin gradina, adica coacaze negre . Prajitura e divina, un blat pufos, usor umed, ce se topeste in gura si se imbina fantastic cu fructele acrisoare.
Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de prajitura.
Bateti ouale si zaharul timp de 3 minute, pana se albesc si se ingroasa, apoi adaugati untul topit, uleiul de masline, laptele si vanilia.
Amestecati bine, apoi adaugati faina cernuta cu praful de copt si sarea.
Adaugati coaja de lamaie si portocala si amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Puneti aluatul deoparte 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din cantitatea de coacaze/afine/struguri, puneti aluatul in forma si neteziti suprafata cu o spatula.
Puneti forma in cuptorul incins si coaceti-o 15 minute, apoi scoateti-o si presarati restul de fructe pe care le impingeti usor in aluat, apoi dati prajitura la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o. Cand e rece se taie felii. Daca fructele sunt mai acrisoare presarati deasupra zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.
Serviti prajitura pufoasa cu fructe dupa ce s-a racit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post