Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie este o reteta de prajituri extraordinara. Este atat de pufoasa si cremoasa ca nu iti va veni sa crezi. Trebuie sa o incerci neaparat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul prajiturii cu lamaie:
  • 400g unt
  • 500g zahar
  • 8 oua
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 3 linguri mari coaja de lamaie
  • 400g faina
  • 15g praf de copt
  • un varf de sare
  • 180ml suc de lamaie stors
  • Pentru crema de lamaie:
  • 500g crema de branza
  • coaja si sucul de la 1 lamaie
  • o pastaie de vanilie sau 1 lingurita extract
  • 80g zahar
  • 300ml frisca lichida

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul prajiturii noastre.

Taiem untul cubulete si il mixam impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugam coaja de lamaie si esenta, si cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam treptat, alternand cu sucul de lamaie. Impartim aluatul astfel preparat in 3 si coacem pe rand cele 3 foi ale prajiturii, lasandu-le sa se raceasca. Blatul prajiturii este copt dupa 15-20 de minute, pana este auriu la suprafata.

Intre timp pregatim crema:

mixam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie si zaharul. Adaugam sucul de lamaie vanilia, iar apoi incorporam usor frisca lichida, amestecam sa se omogenizeze, dupa care mixam la viteza mare pentru 2-3 minute. Pastram la frigider pana la utilizare.

Dupa ce s-au racit blaturile prajiturii, impartim crema in 3, asezam doua parti intre cele 3 blaturi, iar cu ultima parte de crema nivelam exteriorul prajiturii.


Prajitura pufoasa cu crema de lamaie se tine la rece, se serveste decorata cu coaja sau felii de lamaie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce