Prajitura pufoasa cu branza de vaci

Pentru prajitura pufoasa cu branza de vaci va trebuie 7 oua, 300 g zahar, 5 linguri de smantana, 7 linguri de iaurt. Este o prajitura ce se prepara foarte usor, dar e delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 5 linguri de smantana
  • 7 linguri de iaurt
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 200 ml ulei
  • o lingurita de amoniac si
  • 2 ½ cani de faina.
  • 700 g branza
  • 200 g zahar
  • 3 oua intregi
  • un plic de vanilie si
  • 4 linguri de gris.

Mod de preparare

Pentru prajitura pufoasa cu branza de vaci, se bat spuma albusurile cu zahar, adaugam apoi galbenusurile, smantana, iaurtul, uleiul, lamaia, praful de amoniac si faina. Punem compozitia in tava tapetata cu margarina si faina. Peste compozitie, punem cu lingura pasta din branza, facuta din 700 g branza amestecata cu 200 g zahar, 3 oua intregi, un plic de vanilie si 4 linguri de gris, dupa care dam la cuptorul incalzit, timp de 45 de minute.


Dupa ce s-a copt pudram prajitura pufoasa cu branza de vaci cu zahar pudra si o portionam dupa dorinta, apoi o servim.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide