Prajitura pralinata cu piersici

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. Compozitia se amesteca impreuna cu untul, se adauga oul batut bine, alunel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 50 gr alune tocate
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr piersici taiate felii (din compot)
  • 200 ml frisca
  • 100 gr zahar tos

Mod de preparare

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. Compozitia se amesteca impreuna cu untul, se adauga oul batut bine, alunele si laptele. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, blatul se scoate din cuptor si se taie in jumatate. Se caramelizeaza zaharul si se toarna apoi intr-o farfurie unsa cu unt. Dupa ce se raceste, se piseaza si se amesteca apoi cu frisca. Se asaza pe ambele blaturi piersicile, iar deasupra lor se intinde frisca amestecata cu zaharul caramelizat.


Prajitura se serveste taiata in felii.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Prajituri delicioase

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors