Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul pudra. Se adauga cacaua, laptele si se pune sa fiarba intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in co
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul pudra. Se adauga cacaua, laptele si se pune sa fiarba intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se lasa la racit si se adauga romul. Din aceasta crema se pastreaza trei linguri.
Se taie cozonacul in felii. Se aseza o parte din de felii pe fondul unui castron patrat si adanc, mai larg spre margini. Se ung cu crema, se presara o lingura de nuca si cateva stafide. Se acopera cu un alt strat de felii de cozonac, mai mare decat primul, si din nou cu crema, nuci si stafide si tot asa, pana cand se umple vasul. Se tine cateva ore la rece. In momentul servirii, se rastoarna prajitura pe un platou cu partea mai mare in jos. La crema pastrata se adauga frisca si cu aceasta compozitie se imbraca prajitura. Se orneaza cu jumatati de miez de nuca.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Prajitura cu capsuni si frisca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post