Prajitura picnic isi are numele de la celebrii biscuiti Picnic pe care-i are in compozitie. In plus blatul de mac si cocos impreuna cu crema de lapte se potrivesc de minune.
Mod de preparare blat:
Se bat cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200 gr. zahar. Continuam adaugand 100 grame mac si 100 grame nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 4 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa
Mod de preparare crema:
se pune la bain-marie laptele,untul si zaharul pana acestea se topesc apoi intr-un castron amestecam faina cu cateva linguri de apa,iar dupa aceea turnam peste compozitia obtinuta si amestecam incontinuu pentru a nu face cocolase
Asamblare:
Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra se aseaza un strat de biscuiti Picnic inmuiati intr-un sirop facut din 4 linguri de zahar, 100 ml. apa si 1 esenta de rom. Peste biscuiti se glazureaza cu cele doua culori de ciocolata topite separat la aburi astfel incat sa aibe un aspect marmorat.
Lasam prajitura Picnic sa se aseze si sa se intareasca glazura dupa care se poate servi. Este o prajitura de casa perfecta pentru sarbatori.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post