Inedita, simpla si rafinata ...potrivita pentru orice sarbatoare.
Blatul:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile cu un praf de sare si cu cele 8 linguri de zahar. Cand compozitia este mai tare, adaugi nuca si faina pe care ai amestecat-o dinainte cu praful de copt. Pui aluatul in tava si dai la cuptor pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.
Crema:
Pui toate ingredientele la fiert, in afara de unt. Cand crema a dat in cateva clocote, este fiarta. Dupa racire, se amesteca cu untul.
Glazura de ciocolata:
Pui la fiert toate ingredientele si lasi sa fiarba putin. Iei de pe foc si amesteci pana observi ca se ingroasa, apoi se intinde peste blat.
Siropul:
Se pune pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul; cu acest amestec se insiropeaza blatul.
Asamblare:
Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune toata crema; se pune peste crema cealalta jumatate de blat. Blatul se glazureaza. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post