Prajitura Petre Roman

Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta pentru orice sarbatoare. Este delicioasa si se topeste in gura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca si
  • 10 linguri de faina cu varf.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de faina si
  • o cana de lapte
  • 1si ½ pachet de unt.
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri de zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Petre Roman se face un blat din care se coc trei foi, pe dosul tavii.

Separat se topesc 12 linguri de zahar si se intind pe fiecare foaie.

Crema - 4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte. Se fierbe incet, iar dupa ce s-a racit, se adauga 1 si ½ pachet de unt.

Pentru glazura - 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se pun peste ultima foaie si, la final, se rade ciocolata.


Prajitura Petre Roman se serveste dupa ce s-a racit.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala