Prajitura Pavlova este o reteta de prajitura delicata, cu blat fraged si crocant de bezea ce poate fi servita alaturi de fructe proaspete si frisca.
Batem albusurile spuma intr-un lighenas de inox cu un tel informa de para. Se adauga apoi zaharul tos impreuna cu zeama de lamaie si se bat 2 min .Iar apoi se trece pe baie de abur unde le mai batem timp de 8-10 min, cu miscari in forma de 8 , insistand pe fundul castronului ca spuma sa nu se branzeasca ci numai sa se infierbante .Cand spuma s-a intarit si numai cade de pe tel dam castronul deoparte si pregatim o tava pe care am pus hartia de copt unde am desenat pe spatele ei o inima. Compozitia o punem intr-un poch cu un dui in forma de stea si luam forma desenului.
Se coc la cuptor la 130 grade ( un foc foarte scazut )timp de 60 min. ca sa se usuce dar sa ramana albe.
Frisca se bate pana se mentine pe tel si punem o lingurita de vanilie aproape cand am terminat de batut.
Feliem capsunile sau le taiem in sferturi .
http://shabbychicshop.ro/agende-si-albume-foto-hand-made/580-agenda-handmade-15x21-cm.html
Dupa ce s-a racit foaia de bezea punem frisca si o nivelam peste care asezam capsunile. A se consuma imediat si daca dorim pt un consum mai tarziu vom unge bezeaua mai intai cu un strat de crema de unt .(unt si zahar pudra - pt ca frisca sa nu umezeasca bezeaua) Se pot face si portii mai mici .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post