Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5 parti pentru 5 foi, din
Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5 parti pentru 5 foi, din care una mai mare. Se intinde cu facaletul si cu prima foaie se acopera tava de copt peste care se niveleaza umplutura de mac. Se asaza a doua foaie, se pun feliile de mere calite in vin. Urmeaza a treia foaie pe care se desarta nucile macinate si fierte in vin. A patra foaie se unge cu marmelada de prune, se acopera cu ultima foaie de aluat care se unge cu galbenus de ou si se coace la foc mic, multa vreme. Umpluturile se folosesc dupa ce se racesc.
Alte retete de prajituri recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post