Prajitura nuca cu crema

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 140 gr.nuci macinate
  • 1 lingura si jumatate faina
  • putin bicarbonat dizolvat in lamiie
  • coaja de la o lamiie; Crema: 250 gr.unt
  • 160 gr. zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cafea concentrata
  • 1 lingura alcool(sau coniac)
  • 50 gr.nuci prajite si zdrobite; Glazura: 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 40 gr.unt

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema: Se freaca untul cu zagarul se adauga cele 2 galbenusuri, cafeaua si lingura de alcool,la urma nucile prajite si zdrobite.

Glazura: Cacaoa cu cele 2 linguri de apa si 2 linguri de zagar se fierb pina se topeste zagarul apoi se adauga untul. Se amesteca bine, pina da intr-un clocot si se lasa la racit.Cand blatul si glazura s-au racit, se unge blatul cu crema si se pune deasupra glazura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide