Prajitura Negresa de post este un delicios desert pentru post. Este fara lapte si fara oua. Este o reteta culinara de negresa foarte reusita, blatul cu cacao poate fi folosi cu succes si la alte retete de prajituri.
Pentru a face negresa de post intai de toate am uns o tava cu unt (tava cu pereti mai inalti). Am incalzit cuptorul la 175 grade C. Intr-un castron mai mare, am amestecat toate ingredientele,tinand cont ca amoniacul se stinge cu cele cateva picaturi zeama de lamaie si abia apoi se toarna in compozitie. Se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza (nu dureaza mai mult de 2 minute). Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 45 minute.
Intre timp, preparam glazura: intr-un castronel punem (la fel) toate ingredientele pt glazura, una peste alta. Veti observa ca glazura are un aspect de crema taiata, dar dupa ce se va pune la bain- marie, va capata un aspect delicios. Se lasa sa se raceasca si apoi, se scoate din tava si se aseaza pe o folie pentru cosmetizare. Se toarna glazura deasupra, se taie cubulete, dupa care, se tavaleste fiecare cubulet prin nuca de cocos.
Sunt delicioase la desert alaturi de cafea sau ceai.
Reteta Prajitura Negresa de post a fost propusa de nelaschatzy pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post