Prajitura negresa

Prajitura negresa este o reteta de prajitura cu ciocolata simpla, o prajitura pufoasa cu aroma intensa de ciocolata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  •  
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata , care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente).Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele.La final se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.

Glazura: Se topeste ciocoalat cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza , apoi se toana peste prajitura racita.

Tehnologia cu incalzire 3 D caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci iar cele 12 programe de gatire pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.


Prajitura negresa se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors